Home
Pieterpadsteppen-wandelen
 

EVENEMENT ZONDAG 21 SEPTEMBER, 2025 : VOOR NAH BEKENDHEID

 

EIND LOCATIE VORDEN : De Gravin van Vorden

 

De Gravin van Vorden is letterlijk hèt middelpunt van het Pieterpad wandelroute. De rood/witte bordjes wijzen je vanzelf de weg langs ons hotel.  Het zal mogelijk zijn om samen een hapje en drankje te nemen wanneer iedereen gefinisht is. Met genoeg belansteeling kunnen we ook eventueel een barbecue organiseren.

Als mensen met openbare vervoer willen komen is de locatie ideaal. Dit omdat het trein en bus station zijn tegenover de restaurant.  

 

 

 

HOE GAAN WE DIT DOEN : HET PIETERPAD EN HET PIETERFIETSPAD

 

Uiteindelijk willen wij zo veel mogelijk wandelaars, fietsers, steppers en mensen met een rolstoel of scootmobiel, op één dag een deel van het Pieterpad of Pieterfietspad af te laten leggen. Dit zodat Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)  veel meer bekendheid krijgen.

Het Pieterpad  is de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland. Het pad voert je van Pieterburen aan de Noord-Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en slingert daarbij door een groot aantal verschillende landschappen, afwisselende natuur en gebieden met een uiteenlopende cultuurhistorie.

Het Pieterfietspad  is ca. 580 km lang en verbindt alle etappeplaatsen van de wandelroute van het Pieterpad. De route maakt gebruik van het fietsknoopunten netwerk en is geschikt voor recreatieve fietsers, maar ook voor gebruikers van scootmobielen of elektrische rolstoelen. 

Help ons dit jaar door zoveel mogelijk vrienden, buren, familieleden, collega’s en anderen te vragen om zondag 25 september 2025 deel te nemen!

Lees verderDe Finish

 

Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH)

  

lHet doel is om Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) meer onder de aandacht te brengen zodat hierover minder onbegrip en misverstanden ontstaan.


Mensen met NAH moeten anderen dikwijls uitleggen waar NAH voor staat en wat het met hen doet. Dit is heel frustrerend. Tevens, onbegrip rond NAH leidt geregeld tot conflicten met familie, vrienden en werkgevers.
Vermoeidheid komt heel veel voor en is vaak de meest hinderlijke klacht. Een forse vermoeidheid die niet over is na een nachtje goed slapen. Een geringe inspanning kan al tot extreme vermoeidheid leiden. De mate van de klachten wordt geregeld niet geloofd. Reacties als ”ik ben ook wel eens moe" zijn niet zeldzaam.
 

Jaarlijks worden ongeveer 140.000 Nederlanders getroffen door hersenletsel. Ruim één op de vier Nederlanders krijgt te maken met de gevolgen van hersenletsel.    Wat is NAH? Lees verder